Porcie: 4 porcie
Príprava: 30 minút príprava
Ingrediencie:
Balíček špagiet (môžu byť aj celozrnné) | 1 balíček zelenej špargle očistenej a nakrájanej na 2,5 cm kúsky | ½ avokáda | 1 rozdrvený strúčik cesnaku | šťava z ½ citrónu | šťava z ½ limetky | trocha čerstvých byliniek nakrájaných (petžlenová vňať, koriander, estragon) | 6 nakrájaných lístkov bazalky | 3 lyžice olivového oleja | ½ kelímku nízkotučnej kyslej smotany | 1 šalotka nadrobno nakrájaná | 2 hrsti rukoly | hrnček povoleného mrazeného hrášku | soľ | korenie
Postup
Vo veľkom hrnci keď osolená voda zovrie, vložíme špagety a varíme 5 minút, potom k ním vložíme kúsky špargle a varime asi 4 minúty, aby boli špagety al dente. Všetko scedíme.
Zatiaľ rozmixujeme avokádo, 2 lyžice olivového oleja, cesnak, citrónovú a limetkovú šťavu, čerstvé bylinky na hladkú kašu. Preložíme ju do misky a premiešame s kyslou smotanou.
Zvyšnú lyžicu olivového oleja rozohrejeme vo veľkom kastróle na strednom plameni. Pridáme šalotku a restujeme ju 2-3 minúty. Pridáme hrášok a rukolu a ešte 2-3 minútky restujeme. Plameň vypneme a do kastróla vmiešame špagety s špargľou a omáčku. Dobre premiešame a dochutíme soľou a korením.
Dobrú chuť 🙂