Ingrediencie
400 – 450 g polohrubej múky | 1 vajce | soľ | trochu cukru | vlažné mlieko | 20 g čerstvého droždia | olej | 150-200 g ružičiek brokolice |80 g tvrdého syra | 60-80 g Lučiny | 70 g šunky | 1 strúčik cesnaku | mleté čierne korenie | vegeta | zeleninový vývar
POSTUP
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, osolíme pridáme cukor a necháme vykysnúť kvások. Preosiatu múku dáme do do misy ,pridáme vajce, soľ, nakysnutý kvások a lyžicu oleja. vypracujeme polohrubé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Na ružičky rozobratú brokolicu uvaríme v zeleninovom vývare. Scedíme, po vychladnutí nadrobno pokrájame. Pridáme prelisovaný cesnak, Lučinu, nadrobno postrúhaný syr a tenké plátky šunky. Podľa chuti osolíme, okoreníme a ochutíme vegetou.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme kolieska a natrieme plnku. Koliesko preložíme napoly, konce stlačíme a vypražíme v panvici na rozpálenom oleji.
Dobrú chuť.