Porcie: 8 ks
Príprava: 35 minút príprava
Ingrediencie:
8 rajčiakov | soľ | mleté čierne korenie | kus šalátovej uhorky | 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (asi 150g po odkvapkaní) | 1 PL kapár | 1 PL bieleho vína (ako náhrada môže byť citrónová šťava) | 3 PL mascarpone | 8 stoniek hladkej petržlenovej vňate
POSTUP
1. Rajčiaky umyjeme, vršky zrežeme a dužinu čajovou lyžičkou vydlabeme. Zvnútra osolíme a okoreníme .Šalátovú uhorku ošúpeme a pokrájame na malé kocky.
2. Tuniaka opláchneme cez sitko a vidličkou rozoberieme na čo na jemnejšie kúsky. Kapary nahrubo posekáme a s bielym vínom ,tuniakom i uhorkou vmiešame do mascarpone. Petržlenovú vňať umyjeme , otrasieme z nej vodu , lístky odtrháme ,nahrubo posekáme a takisto vmiešame. Touto masou naplníme rajčiaky a upravíme ich na podnose.
3. Prefíkaná obmena: Na rajčiaky s vajíčkovo – tuniakovým šalátom pokrájame na jemné kocky 3 natvrdo uvarené vajcia, 2 malé uhorky v korenenom náleve, 1 PL kapár, 2 sardely a zmiešame ich so 150 g rozkúskovaného tuniaka, s 5 PL majonézy a 2 PL kyslej smotany. Osolíme, okoreníme a šalátom naplníme rajčiaky.
Dobrú chuť.