Porcie: 4 porcie
Príprava: 15 minút príprava
Ingrediencie:
2 ½ PL kociek oranžadu alebo 2 kandizované pomarančové plátky | 1 chemicky neošetrený pomaranč | 3 PL pomarančového likéru ( napr.Grand Marnier ) ak nechceme použiť likér, vytlačíme 2-3 PL pomarančovej šťavy | 125g masla | 2 PL práškového cukru |štipka mletej škorice
POSTUP
1. Oranžáda (kandizovaná pomarančová kôra) veľkým nožom na čo na jemnejšie nasekáme. Pomaranč umyjeme horúcou vodou, osušíme a kôru najemno postrúhame . Ak nechceme použiť likér, vytlačíme 2-3 PL pomarančovej šťavy.
2. Zmäknuté maslo nakrájame na kúsky a ručným mixérom zľahka vymiešame na krémovú hmotu. Oranžád, pomarančovú kôru ,likér alebo pomarančovú šťavu a práškový cukor zmiešame a vpracujeme do masla. Vzápätí ochutíme mletou škoricou a odložíme do chladničky.
3. Maslová hmota chutí na čerstvom toaste alebo wafliach či banánových lievancoch.
Dobrú chuť.