Porcie: 5 porcií
Príprava: 20 minút príprava
Ingrediencie:
10 plátkov hriankového chleba | ochutenú nátierku | rastlinné maslo | 200g salámy, šunky alebo údeného lososa | 100g plátkového syra | opečenú strúhanku | orechy | bylinky | strúhaný syr | zeleninu na ozdobu
POSTUP
1. Plátky chleba spojíme ľubovoľnou nátierkou – syrovou, šunkovou ,rybacou, vajíčkovou alebo i paštétov.
2. Formičkou na pagáčiky vykrojíme krúžky. Spojíme dva pláty chleba , ale môže byť aj tri, aby boli tortičky vyššie.
3. Krúžky potrieme po obvode maslom a vyváľame v opečenej strúhanke, mletých orechoch, sekaných bylinkách mletej paprike alebo struhanom syre. Povrch natrieme opät plnkou. Môžeme použiť aj zdobiace vrecúško.
4. Na záver uložíme navrch kornútiky suchej salámy , sunky, alebo kúsok lososa a dozdobíme zeleninou.
5. Podobným spôsobom môžeme urobiť aj slané tortičky. Na plnku použijeme vymiešaný sladký tvaroh, doky obalíme v čokoláde, sekaných orechoch a mandliach a navrch položíme čerstvé ovocie, kúsok čokolády a celé orechy.
Dobrú chuť.