Porcie: 2 porcie
Príprava: 30 minút príprava
Ingrediencie:
4 tenké plátky bieleho chlebíka nakrájaného našikmo | olivový olej na potretie a pokvapkanie | ½ pohára ricotty, žervé alebo tvarohu | 2 lyžice citrónovej šťavy | soľ | korenie čerstvé mleté | ½ pohára zeleného hráškunkrátko povareného a prepláchnutého v studenej vode | 1 jarná cibuľka nakrájaná na krúžky | hrsť petržlenovej vňate, žeruchy alebo hráškových výhonkov
POSTUP
Plátky chleba potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Opečieme nasucho dozlata v rúre pri teplote 180°C.
V mixéri premiešame ricottu, ¼ pohára hrášku a citrónovú šťavu, tak aby zmes obsahovala hrubšie kúsky. Dochutíme soľou a korením.
Na opečený chleba navrstvíme ricottu a zvyšný hrášok, jarnú cibuľku a bylinky či výhonky. Pokvapkáme olivovým olejom a ak treba osolíme a okoreníme jemne.
Dobrú chuť.