Porcie: pre 4-6 osôb
Príprava: 25 minút príprava, 15 minút varenie
Ingrediencie:
1 červenú cibuľu | 1 bielu cibuľu | olej | 200g bryndze | 60g masla | 1 lyžicu kyslej smotany | 1-2 jarné cibuľu | kôpor, šalát na ozdobenie | soľ | mleté čierne korenie
POSTUP
1. Ošúpané cibule rozkrojíme na dve časti a rozoberieme na lupienky. Uložíme ich do zapekacej misy, osolíme, pokvapkáme olejom, vložíme do rúry na 170 °C a dáme asi na 10 min. zapiecť.
2. Medzitým bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom a s kyslou smotanou. Pridáme nakrájané cibule, ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
3. Dva zapečené lupienky bielej a fialovej cibule uložíme na seba a naplníme plnkou. Postupne pokračujeme s ostatnými lupienkami. Ozdobíme kôprom, podávame so šalátom.
Dobrú chuť.