Porcie: 6 porcií
Príprava: 50 minút príprava, 30 minút pečenie
Ingrediencie:
2 kusy jahňacieho karé (asi po 750 g) | 6 lyžíc olivového oleja | 3 vetvičky čerstvého rozmarínu | pol viazaničky čerstvého tymianu | 4 strúčiky cesnaku | nastrúhaná kôra z 3 bio citrónov | 500 ml zeleninového vývaru | 2 viazaničky petržlenovej vňate | 2 lyžičky kapár | 100 g čiernych olív bez kôstky | soľ | mleté čierne korenie | 750 g cherry paradajok
POSTUP
1. Karé umyté a osušené. Dôkladne osolíme ,okoreníme a pokvapkáme dvoma lyžicami olivového oleja. Medzi rebrami zľahka narežeme. Rozmarínové ihličky ,polovicu tymianu (lístky) a očistené strúčiky cesnaku nasekáme. Nasekané bylinky zmiešame s polovicou cesnaku, polovicou citronovej kôry a dvoma lyžicami olivového oleja. Zmes vmiešame do mäsa, najmä do zárezov medzi rebrami
2. Rúru vyhrejeme na 225/215°C. Ochutené karé preložíme do plechu s mriežkou na odkvapkávanie tuku. Vložme do vyhriatej rúry a na druhej kolajničke odspodu pečieme 30 minút. Počas pečenia mäso polievame horúcim vývarom.
3. Petržlenovú vňať najemno nasekáme. Zmiešame so zvyšnou citronovou kôroua nasekaným cesnakom. Zmes odložíme do chladu.
4. Zvyšný tymian nahrubo nasekáme a zmiešame s cherry paradajkami. Na dvoch lyžiciach rozohriateho oleja opečieme. Pridáme kapary a pokrájané olivy. Pridáme kapary a pokrájané olivy. Okoreníme a krátko opečieme. Dochutíme soľou.
5. Upečené karé preložíme na servirovací tanier. Vypečenú šťavu precedíme cez jemné sitko do kastrólika a povaríme do zhustnutia. Dochutíme soľou a korením. Mäso podávame s omáčkou, petržlenovo – cesnakovou zmesou a ochutenými paradajkami. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky alebo ciabatta.
Dobrú chuť.