Porcie: 4 porcie
Príprava: 60 minút príprava
Ingrediencie:
600 g jahňacieho stehna | 2 lyžičky korenia gyros | 1 lyžička olivového oleja | ½ šalátovej uhorky | 400g gréckeho jogurtu | 1 strúčik cesnaku | ½ lyžičky sušeného oregana | soľ | čierne korenie | 4 kúsky pitá chleba | 4 listy rímskeho šalátu | 16 sherry paradajok
POSTUP
Mäso nakrájame a premiešame s korením. Formu na chlebíček vyložte alobalom a potrite olejom. Ochutené mäso naskladajte do formy a pritlačte, najlepšie zaťažkajte a nechajte cez noc marinovať. Rúru predhrejte na 180°C a mäso pečte 45 minút. Formu vyberte z rúry, nechajte odpočínúť a mäso nakrájajte na rezančeky. Umytú uhorku nastrúhame do misky. Pridajte grécky jogurt, prelisovaný cesnak a oregáno. Osoľte, okoreňte a zamiešajte. Mäso servírujte v pita chlebe so šalátom, paradajkami a uhorkovým dipom.
Dobrú chuť.