Porcie: 2 porcie
Príprava: 60 minút príprava
Ingrediencie:
2 jahňacie kotlety | 2 strúčiky cesnaku | 1 cibuľa | 4 lyžice oleja | 1 lyžica citrónovej šťavy | soľ | mleté čierne korenie | 4 vetvičky rozmarínu + na ozdobu
POSTUP
Kotlety umyjeme a osušíme. Do oleja pridáme citrónovú šťavu a kotlety doň vložte. Nechajte ich v chlade odpočívať aspoň 30 minút. Potom ich ochuťte soľou a korením a prudko na panvici z obidvoch strán opečte. Preložte ich do pekáča a pridajte nasekaný cesnak a cibuľu. Podlejte výpekom, obložte rozmarínom, prikryte alobalom a vložte do vyhriatej rúry. Pečte pri 180°C do zmäknutia. Ozdobte vetvičkami rozmarínu.
Dobrú chuť.