Porcie: 4
Príprava: 70 min.
Ingrediencie
400 g cestovinových plátkov (lazane)
Na bešamelovú omáčku: 70 g masla | 2 lyžice hladkej múky | 0,25 l mlieka | soľ | mleté čierne korenie | mletý muškátový oriešok | 3 žĺtky | 50 g nastrúhaného tvrdého syra
Na plnku: 350 g brokolice| 20 g najemno nastrúhaného parmezánu | 70 g nahrubo nastrúhaného tvrdého syra
POSTUP
- Brokolicu rozobranú na ružičky dáme napariť. Potom ju vyberieme, nakrájame na menšie kúsky a posolíme.
- Z masla a hladkej múky si pripravíme hustú kašu ,ktorú za stáleho miešania rozriedime mliekom. Osolíme, okoreníme, ochutíme mletým muškátovým orieškom a necháme vychladiť. Do vychladnutej masy pridáme žĺtky, nastrúhaný tvrdý syr a premiešame.
- Do vymastenej zapekacej misy uložíme prvú vrstvu uvarených cestovín, ktorú potrieme bešamelom.
- Na bešamel dáme kúsky nakrájanej brokolice, ktorú posypeme strúhaným syrom a najemno nastrúhaným parmezánom. S vrstvením postupujeme až do naplnenia misy. Posledná vrstve sú lazane, ktoré potrieme bešamelom a posypeme strúhaným syrom. Naplnenú misu vložíme do vyhriatej rúry piecť na 40 až 50 minút.
Dobrú chuť.