Porcie: 4 porcie
Príprava: 50 minút príprava
Ingrediencie:
750 g mletého kuracieho mäsa | 1 vajce | 1 žemľa | 2 lyžice polotučného mlieka | soľ | mleté čierne korenie | 1 lyžica petržlenovej vňate | asi 100 g hladkej múky | 2 vajcia | 2 lyžice mlieka | strúhanka na obalenie | olej na vyprážanie | slané tyčinky | pikantná salsa na podávanie
POSTUP
Mäso premiešame so žemľou nakrájame na malé kúsky a pokvapkáme teplým mliekom. Pridáme vajce a dochutíme soľou, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať. Zo zmesi urobíme malé hrušky, obaľte ich v hladkej múke, rozšľahanom vajci s mliekom a v strúhanke.
Vypražte ich vo vyššom množstve oleja dozlatista a prebytočný olej nechajte stiecť v papierovej utierke. Do hotových hrušiek zapichnite tyčinky a podávajte ešte teplé so salsou.
Dobrú chuť.