Porcie: 6 porcií
Príprava: 12 minút príprava
Ingrediencie:
800 g mrkvy | 200 g zemiakov | 2 cibule | 2 červené čili papričky | 2 PL masla | 1 ČL nastrúhanej pomarančovej kôry z bio pomaranča | 250 ml pomarančovej šťavy | 1 l zeleninového vývaru | 250 g creme fraiche | soľ | mleté čierne korenie | trochu cukru | 2 ČL limetovej šťavy | 2 PL nasekané koriandrovej vňate
POSTUP
1. Mrkvu a zemiaky očistíme a nahrubo pokrájame. Cibuľu pokrájame nadrobno. Jeden a pol čili papričky po dĺžke prekrojíme, vyškrabeme zrniečka a dužinu nahrubo nasekáme. Pripravené ingrediencie podusíme v polievkovom hrnci na 2 lyžičkách rozpusteného masla.
2. K podusenej zelenine pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, pomarančovú šťavu a zeleninový vývar. Privedieme do varu, prikryjeme a na strednom plameni asi 30 minút varíme.
3. Hrniec odstavíme zo sporáka a tyčovým mixérom rozšľaháme na jemné pyré. Vmiešame creme fraiche a polievku znova povaríme. Dochutíme soľou, korením cukrom, 2-3 lyžicami limetovej šťavy a polovicou čili papričky nakrájanej na kolieska. Nakoniec polievku posypeme koriandrovou vňaťou.
Dobrú chuť.