Porcie: 6
Príprava: 15 min.
Pečenie: 45 min
Ingrediencie
500 g kuracích pečení | 150 g bravčovej masti | 4 vajcia | 2 lyžičky horčice | 200 ml šľahačkovej smotany | soľ | čierne a biele mleté korenie | vetvička tymianu a šalvie
POSTUP
Rúru vyhrejeme na 150°C . Umytú očistenú pečeň posolíme, ochutíme korením a spolu s masťou, vajcami ,horčicou a so smotanou rozmixujeme.
Zmes nalejeme do zapekacej formy vystlatej potravinárskou fóliou, navrch položíme vetvičky tymianu a šalvie. Vložíme do vyhriatej rúry a asi 45 minút pomaly pečieme
Hotové paté necháme vychladnúť vo forme a krájame, až keď je studené. Podávame s hriankou najlepšie k červenému vínu.
Dobrú chuť.