Porcie: 4
Príprava: 30 min.
Príprava: 50 min.
Ingrediencie
400 g cibule | 350 g mrkvy | 2 hlavičky cesnaku | 4 králičie stehienka| 2 králičie chrbty | hrubá morská soľ | biele korenie | 5 PL olivového oleja | 50 g masla | 125 g medu | 300 ml bieleho vína | 200 ml kuracieho vývaru | 2 až 3 čerstvé alebo sušené bobkové listy | 2 citróny
POSTUP
Cibuľu pozdĺžne prekrojíme .Mrkvu očistíme a rozpolíme . Cesnak pri stonke najlepšie čerstvý -narežeme a rozpolíme. Mäso z králika osolíme, okoreníme a spolu s olivovým olejom opečieme v pekáči. Mäso preložíme na papier.
Do pekáča dáme maslo a opečieme na ňom cibuľu a mrkvu. Pridáme med, biele víno a vývar, premiešame a okoreníme. Pridáme stehienka a králičie chrbty a cesnak. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220°C asi 50 minút. Citrón rozštvrtíme a spolu s bobkovým listom pridáme v polovici pečenia k mäsu. Ak chceme trocha jedlo ozvláštniť pridáme spolu s citrónom aj čerstvú šalviu.
Dobrú chuť.