Porcie: 4
Príprava: 60 min.
Ingrediencie
300 g morčacích pŕs | soľ | mleté čierne korenie
Náplň: 50 g sušených sliviek + na ozdobu | 125 g čerstvého špenátu | 6 strúčikov cesnaku | 4 lyžice masla | 4 lyžice oleja | soľ | mleté čierne korenie
POSTUP
Morčacie prsia v celku umyjeme, osušíme, okoreníme. Do stredu pŕs po celej dĺžke urobíme otvor a naložíme doň špenátovú náplň.
Náplň: v panvici na masle speňme nasekaný cesnak. Pridáme na kúsky nasekané sušené slivky a nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme nadrobno nakrájané slivky a nakrájaný cesnak. Spolu podusíme a osolíme a okoreníme.
Konce mäsa spojíme ihlami. Naplnené morčacie prsia opečieme na panvici v oleji zo všetkých strán. Opečené vložte do zapekacej misy, podlejte vývarom a vodou, prikryte alobalom a pečte pri teplote 180°C asi 40 minút. Mäso dopečte odkryté dozlatista.
Upečenú roládu pokrájajte na plátky. Podávajte ozdobené s rukolou a sušenými slivkami.
Dobrú chuť.