Porcie: 2 porcie
Príprava: 10 minút príprava, 25 minút varebue
Ingrediencie:
Mäso : 2 kuracie prsia | 1,5 PL olivového oleja | 4 ČL nasekaného cesnaku | 0,5 ČL soli | 1,5 ČL mletého čierneho korenia | 2 ČL worcesterskej omáčky | 2 PL sójovej omáčky | 2 PL horčice | 1 ČL čili omáčky
Šalát: 225 g mladého miešaného listového špenátu | 1 avokádo | 2 paradajky | 1 konzerva fazúľ | 1 šalotka | 75 ml červeného vínneho octu | 250ml olivového oleja | 1 ČL soli | 1 ČL korenia | 15 g koriandra na ozdobu
POSTUP
Mäso nakrájame na menšie kúsky. Olivový olej rozhorúčime, pridáme cesnak a následne aj kuracie prsia. Opekáme 3 -5 minút, kým sa mäso nezačne variť. Pridáme soľ, korenie, worcesterskú a sójovú omáčku. Dusíme 5 minút. Pridáme horčicu a čili omáčku. Za stáleho miešania varíme ešte 10-15 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Avokádo a paradajky nakrájame na menšie kocky. Zmiešame s precedenými a prepláchnutými fazuľkami a očisteným šalátom. V malej miske zmiešame najemno nakrájanú šalotku s octom, olejom ,so soľou a s korením. Olej prilievame za stáleho šľahania tenkým prúdom. Šalát naservírujeme na taniere, pokvapkáme dressingom a obložíme kuracími prsiami. Ozdobíme koriandrom a podávame.
Dobrá rada: Ak chcete šalát prenášať do práce, mäso a dressing neste samostatne a pridajte tesne pred konzumáciou. Inak by vám šalátové listy zmäkli.
Dobrú chuť.