Porcie: 4
Príprava: 5 min.
Pečenie: 33 min
Ingrediencie
1 kg sladkých zemiakov kumara ( batátov ) | 2 PL extra panenského olivového oleja | 2 ČL kôry z limetky | 2 PL morskej soli | 1 ČL papričiek čili | cesnaková majonéza
POSTUP
Rúru vyhrejeme na 220°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Zemiaky umyjeme, pozdĺžne prekrojíme na polovice a nakrájame na hranolčeky. Uložíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme asi 15 minút. Potom raz premiešame a dozlatista dopečieme asi ešte 15 minút. Medzi tým v miske vymiešame kôru so soľou, nasypeme do panvice a na miernom ohni opečieme asi 3 minúty. Odložíme z ohňa, pridáme čili, premiešame a necháme vychladnúť. Hotové zemiaky posypeme pripravenou pikantnou zmesou. Servírujeme s cesnakovou majonézou.
Cesnakovú majonézu si môžete pripraviť doma: rozmixujeme 2 celé čerstvé vajíčka s 2 PL plnotučnej horčice, jemne osoľte a potom po kvapkách pridávajte olej, kým nevznikne hustá majonéza. Hotovú okoreňte, ak treba prislaďte. Napokon prelisujte 4 až 5 strúčikov cesnaku a primiešajte do majnézy. Môžete pridať aj hrsť nasekanej pažítky
Dobrú chuť.