Porcie: 4
Ingrediencie
50 g pomletých mandlí | 20 g parmezánu | 400 g celozrnných špagiet | 1 viazanička listov medvedieho cesnaku (100 g) | 2 lyžice olivového oleja | kajanské korenie | soľ
POSTUP
1. V panvici bez tuku o restujeme pomleté mandle. Presypeme na papier a necháme vychladnúť. Cesnakové listy umyjeme a vysušíme. Zopár malých lístočkov si odložíme na ozdobenie, zvyšok listov pokrájame na úzke pásiky. Parmezán najemno postrúhame.
2. Do vyššej nádoby pridáme pokrájané cesnakové listy ,opražené mandle, nastrúhaný syr, 2 lyžice vody a olivový olej a tyčovým mixérom zmes vyšľaháme na jemné pyré. Cesnakové pyré – pesto ochutíme soľou a kajanským korením.
3. Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Z vody, v ktorej sa varili špagety, odoberieme do misky 6 lyžíc. Špagety scedíme, prepláchneme horúcou vodou a necháme odkvapkať.
4. Odkvapkané špagety vrátime späť do hrnca a zmiešame s cesnakovým pestom a so 6 lyžicami špagetovej vody. Rozdelíme do tanierov, ozdobíme cesnakovými listami a hneď podávame.
Dobrú chuť.