Porcie: 4
Príprava: 20 min.
Ingrediencie
500 g karfiolu | 500 g baby špenátu | 200 g vlašských orechov | 1 červená cibuľa | 2 lyžičky masla
Zálievka: 2 lyžice olivového oleja | 1 lyžica dijonskej horčice | 1 lyžica medu | 1 lyžica citrónovej šťavy | soľ | mleté čierne korenie
POSTUP
Karfiol umyjeme , rozdeľte na ružičky a v panvici na masle ho s každej strany opražte tak ,aby zostal chrumkavý.
Po vychladnutí pridajte umyté špenátové listy ,nakrájanú cibuľku a nasekané orechy. Polejte zálievkou: citrónovú šťavu , soľ a korenie miešajte , kým sa soľ rozpustí. Pridajte lyžicu horčice, olej ,med a dôkladne vymiešajte. Šalát podávajte ešte teplý alebo studený s obľúbeným pečivom
Dobrú chuť.