Porcie: 4
Príprava: 45 min.
Ingrediencie
800 g teľacej pečienky | soľ | čierne korenie | 1 stonka tymianu | 2 lyžice olivového oleja | 200 g malých guľatých zemiakov | 200 g malých šampiňónov | 1 lyžica masla | 100 ml smotany na varenie 12%
POSTUP
Mäso v celku osoľte a okoreňte , posypte lístkami tymianu , potrite lyžicou oleja a nechajte 20 minút odležať . Zemiaky umyte a , olúpte a uvarte v slanej vode. Potom ich sceďte. Šampiňóny očistite a umyte. V hrnčeku na lyžici masla orestujte šampiňóny. Zalejte ich smotanou a zvarte na polovicu. Na panvici dajte zvyšok olivového oleja a mäso z oboch strán pečte. Pridajte zemiaky a pečte pri 180°C asi 12 minút. Po upečení mäso nechajte odpočinúť a krájajte na plátky .Podávajte so zemiakmi a omáčkou.
Dobrú chuť.