Porcie: 2
Príprava: 15 min.
Ingrediencie
450 g zelenej špargle | 2 lyžice olivového oleja | 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry | soľ | mleté čierne korenie | 2 lyžice citrónovej šťavy | 8 veľkých hoblín parmazánu
POSTUP
Zo špargle odkrojíme asi 2 cm z koncov. Rozložíme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme citrónovou kôrou, soľou, korením rovnomerne s každej strany.
Pečieme v rúre predhriatej na 220°C asi 12 minút, až bude špargľa mäkká, ale stále chrumkavá .Asi v polovici pečenia obrátime (premiešame).
Upečenú špargľu polejeme jemne zvyšnou citrónovou šťavou, naaranžujeme na tanier a ozdobíme hoblinami parmazánu.
Dobrú chuť.